Mer om yoga

«Yoga is the practice of quieting the mind.»

Den type yoga som vil bli praktisert vil for en stor del være basert på klassisk dynamisk yoga og Hatha-yoga på morgenøkten, mens det blir en roligere yoga på ettermiddag (restorative-yoga / Yin-yoga). Vi vil ha en mindful tilnærming med stor oppmerksomhet på egen kropp og egne grenser for hva som er bra for den enkelte. Erfaringer fra flere tradisjoner er her samlet for å gjøre timene så bra som mulig. Det blir to yogaøkter hver dag, en på morgenen og en på ettermiddagen. Mindfulness og enkel meditasjon er integrert.

Mallorca  2015 – Innhold i kurset:

I morgentimene med dynamisk yoga  vil vi gå gjennom solhilsen og andre klassiske øvelser. Dette inkluderer bl.a. stående øvelser for bedre styrke og stamina, inversjoner, ryggøvelser og balanseøvelser. Vi vil gjennom kurset ha fokus på forholdet mellom pust og bevegelse samt gå gjennom prinispper for optimal alignment. Yogaklssene på morgenen blir mest dynamisk basert, mens ettermiddagsklassene blir rolig og har et mer restorativt fokus. Yogatimene blir som regel avsluttet med meditasjon / avspenning i ulike former.

Uteyoga:

Flest mulig yogatimer blir utendørs ved stranden. Morgenyoga ute til soloppgang må bare oppleves 🙂 Ettermiddagsyoga er også ute.

Nivå:

Det forutsettes at du har noe basalkunnskap om de vansligste yogaøvelsene som f.eks solhilsen osv, men du trenger ikke være noe ekspert. Morgentimene vil være moderat fysiske så her må du regne med å bli litt svett av og til. På en annen side vil ikke disse time bli så harde som for eksempel «poweryoga». Mange av øvelsene kan tilrettelegges ditt nivå.

Ettermiddagstimene har et restorativt fokus hvor det holdes et rolig tempo. Her vil det være et eksplisitt mål å jobbe med kropp-sinn-pust, og vi får øve på mindfulness og tilstedeværelse «her og nå» i praksis. Disse timene passer alle uansett nivå.

 

 

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: