Yogaferie 2019

 YOGAKURS I SPANIA – Juletilbud ! Alle som melder seg på før 25. desember får 50 Euro i rabatt 🙂 

Send påmelding til: post@yogareiser.no

 Mallorca 16-22. Juni 2019

Vi arrangerer  til  sommeren en yogareise for deg som ønsker en uke med stressreduksjon og påfyll av energi. Vi har lagt retreaten denne gang til det vakre lille stedet Cala San Vicente helt nord-øst på Mallorca. Yogatimene vil være utendørs i nærheten av stranden. Yoga vil være på et nivå slik at det er tilgjengelig for de fleste, men også tid og rom for å gå mer i dybden. Den yoga som vil bli undervist er i hovedak basert på klassisk dynamisk yoga og Hatha-yoga på morgenøkten og roligere restorative / yin-yoga på ettermiddagen. Fokus vil være på en helhetlig tilnærming med balanse av mind-body. Det er ikke noe krav om at du skal kunne masse yoga fra før, men det anbefales at du kjenner til de vanligste yogaøvelsene som solhilsen med mer. Du bør også være i normal fysisk form slik at du vet du er istand til å kunne gjøre yoga to ganger pr dag en hel uke. Hvis du har alvorlige helseproblemer bør du heller velge noe annet enn dette.

Uteyoga med Katka, Cala San Vicente

Uteyoga ved stranden, Cala San Vicente

Hovedinnholdet i opplegget vil være basert på yoga som blir undervist to ganger daglig.

Plassen vi skal bo på heter Cala San Visente som er et eksklusivt lite sted for kjennere av Mallorca – en perfekt lokasjon for yoga, meditasjon og stressreduksjon. Her får vi også rikelig anledning til fritid hvor du kan nyte strand eller annet spennende. Ellers er det perfekt terreng for gåturer i området;  Cala San Vicente, Pollensa og Formentor, sykkelstier, flere små sandstrender hvor det er fint å bade. Det er også flotte muligheter for snorkling, dykking, seiling, windsurf og kayakk i nærheten mm. Ellers kan du også bare velge svømmebasseng, solseng, din favorittmusikk på mp3-spillern å digge sol og varme! Valget er ditt – og en ting vi ikke skal gjøre her er å stresse…

Hovedmålet for denne uken vil være å finne frem til dine egne iboende resurser og styrke din indre energi – redusere stress og øke livsglede. Dette er ikke noen religiøs eller mytisk formel, men vi skal forsøke å formidle gode metoder fra både yoga og meditasjon som tilsammen kan gi deg mange positive effekter for vitalitet og livskvalitet.

 

Yogalærer:

Lene Ripnes – Bevisst Bevegelse Yoga. https://www.facebook.com/LeneYoga/

http://bevisstbevegelse.no

 

Vi besøker også den lokale yogaskolen Yoga Pollensa: https://naskayoga.wordpress.com/talleres/

Yoga Pollensa med levende musikk til timen

Yoga Pollensa med levende musikk til timen

 

 

 

 

 

Daglig progam :

07.15 – 08.45 Morgenyoga klassisk hatha yoga inkl avspenning / savasana. utendørs ved stranden

09.00 – 10.00 Frokost felles

10.00 – 17.30 Fritid og lunch etter eget ønske

17.30 – 18.45 Ettermiddagsyoga – rolig yoga.

20.00 – 21-00 Felles middag

23.00 – 07.00 Stille i huset – Zzzzzz

Mallorca,Spania

Kursuken blir lagt til det lille eksklusive stedet Cala San Vicente hvor vi bor på et koselig hotell kun 2-3 minutters gange fra stranden. Cala San Vicente var tidligere en liten fiskerlandsby, men er nå først og fremst et lite og rolig turiststed. Her er det svært lite biltrafikk og lite støy. Det er i prinsippet fritt for store disco og nattklubber, men noen av hotellene har levende musikk enkelte kvelder. Cala San Vicente speiler seg mot nydelig azurblått hav og ellers vi er omgitt av fjell og natur. Stedet er perfekt for deg som ønsker en stille uke på et vakkert og autentisk lite sted. Her er det også flotte muligheter for små og større gåturer og se på de spektakulære fjellene utover mot Formentor eller et mildere og grønnere landskap retning Pollensa. Sykling og snorkling er også populære aktiviteter ved Cala San Vicente.

Cala San Vicente

Cala San Vicente

Det er tre små strender i Cala San Vicente som har finkornet hvit sand og veldig klart vann. Strendene har en nydelig utsikt til halvøyen Formentor og fjellet Cavall Bernat. Cala Barques er den største og ansees som hovedstranden. Herfra går en sti til den lille stranden Cala Clara. Den tredje stranden, Cala Molins, er veldig populær på grunn av sin hvite sand. Det er også en fjerde liten strand, Cala Carbo, som har rullesten som er fin for snorkling. Det er bra badetemperatur i havet her ut oktober. Cala san Vicente er omtrent midt mellom Puerto de Pollensa og Pollensa. Fra Flyplassen i Palma er det ca 45-50 minutter med taxi.

Cala San Vicente

Cala San Vicente

bilde - cala san vicente Bilde - CalaSanVincente bilde cala san vicente

Mindfulness meditasjon

Mindfulness meditasjon

Påmelding

Pris: påmeldingsavgift 2.500 Kr.

Fulltidsstudent med gyldig studentbevis 990 Kr.

 

Juletilbud !

 

Alle som melder seg på før 25. desember får 50 Euro i rabatt

 

Betaling ved oppmøte:

Undervisningavgift for yogakurs samt overnatting inklusiv frokost alle dager og middag 4 kvelder betales kontant ved oppmøte til yogalærer:

2 personer i delt rom for hele uken: 450 Euro

1 person i enkeltrom for hele uken: 700 Euro

Deleing av rom kun hvis dere melder dere på to-sammen og dere må kjenne hverandre fra før.

Fly og reise kommer utenom og ordnes fullt ut av deltagerne selv, men vi er behjelpelige med informasjon om reiserute og hvordan dere finner frem på en enkel måte.  Utgifter på for reise kommer utenom og må ordnes selv da vi ikke kan selge pakkeløsning i henhold til regelverket fra Reisegarantifondet (RGF).

Kursavgiften dekker alle klasser i yoga.

Det er inkludert frokost alle dager samt middag 4 kvelder. Lunch er ikke inkludert.

En dag i uken kommer vi til å besøke det lokale yogasenteret i Pollensa hvor vi også får oppleve live akustisk musikk til yogatimen. Timen koster ca 15-20 Euro. Denne yogatimen er frivillig.

Undervisning starter første morgen dagen etter ankomst (dvs. mandag) og siste yoga er ettermiddag dagen før hjemreise (dvs fredag).

Oppmøte er søndag  fra kl 17.30. Velkomst, mat og info kl 20.00.

Lørdag  må alle være ute av rommene kl 11.00 slik at du planlegger hjemreisen din etter dette.

Mer informasjon: post@yogareiser.no

Arrangør

Koordinator for uken:   Jan Petter Engvig,  har erfaring fra medisinsk forskning og fysioterapi. Har undervist i yoga-mindfulness ved Oslo Universitetssykehus, samt holdt flere kurs om yoga og mindfulness i privat regi. Har også undervist klassisk massasje ved fysioterapihøgskolen i Oslo og tilbyr timer i klassisk massasje samt fysioterapeutisk rådgivning under uken.

Medlem hos «International  Association of Yoga Therapists» (IAYT)

Medlem hos Norsk Forening for Oppmerksomt Nærvær (NFON)

Medlem hos International  Positive Psychology Association (IPPA)

Yoga

 

Yoga undervises på norsk av en erfaren lærer som heter Lene Ripnes. Lene er utdannet yogalærer og dansepedagog, og har undervist klasser og private timer i flere år. Det blir en relativt tradisjonell form for yoga som ville kunne passe mange  Også deg uten særlig erfaring fra før, men du må vite at du er i normalt god fysisk form og kunne litt av de mest grunnleggende yogaøvelsene som f.eks solhilsen.  Mye vil være basert på hatha-yoga og klassisk dynamisk yoga; asanas, vinyasas og pranayama. Morgenyoga vil være moderat aktiv og dynamisk, mens yogatimen på ettermiddag være være basert på rolig avspennende tilnærming / Yin-yoga. Uteyoga blir en viktig ingridiens i denne uka. Spesielt på morgenen med yoga til soloppgang, nærhet til strand, sjø, bølgelyd og natur blir viktige elementer for den gode opplevelsen av tilstedeværelse og enhet mellom deg selv og omgivelsene. Nærhet og føling med naturen gjør det også enklere å komme til kjæren i seg selv og finne ro, balanse og harmoni. Utendørs må vi også jobbe mer med grunnverdiene fra yoga og mindfulness om at vi må være fleksible, åpne og tolerante, samt det å se deg selv og verden fra forskjellige perspektiver.

Utendørs yoga

Utendørs yoga

IMG_0987 yoga på stranden - puerto de pollensa Cala San Vicente (60)

Vi skal også ha en yogatime med live musikk hos den lokale yogaskolen: www.yogapollenca.com

.

MASSASJE / FYSIOTERAPI:

Vi tilbyr klassiske massajse på hotellet. Dette har vært stor suksess før og kan anbefales på det varmeste !!

Vi kan også gjøre fysioterapeutisk vurdering og veiledning.

 

Bilder fra hotellet Los Pinos, 2-3 minutter fra stranden i Cala San Vicente:

Los Pinos annexe building Los Pinos breakfast terrace LOS_PINOS BBQ Vista Los Pinos.03.4

Cala San Vicente

Cala San Vicente

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: